Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2022

Організація та проведення псевдореферендуму на Луганщині – ще 10 особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру десяти особам, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині. Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 19 вересня 2022 року голова так званої «общественной палаты лнр» ініціював перед головою псевдореспубліки питання проведення на тимчасово окупованій території Луганської області незаконного референдуму.

Голова, заступник голови та псевдодепутати так званого «народного совета лнр» 20 вересня 2022 року проголосували за прийняття закону «Про референдум лнр з питання входження до складу російської федерації на правах суб’єкта рф». На основі даного «документа» 23-27 вересня 2022 року на тимчасово окупованій території Луганської області та на «закордонних дільницях» на території рф організовано та проведено псевдореферендум.

Підозрювані публічно закликали громадян України до активної участі в незаконному заході та наголошували на необхідності приєднання псевдореспубліки до рф.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 696