Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

Повідомлено про підозру колаборанту, який обійняв посаду «головлікаря» незаконно створеної окупантами медустанови у Сєвєродонецьку

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру місцевому мешканцю, який очолив медичну установу так званої «лнр» у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку. Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Слідством встановлено,  що після захоплення міста збройними силами рф та військами так званої «лнр» завідувач одного з відділень міської лікарні почав співпрацювати з окупаційною владою держави-агресора.

На початку червня 2022 року він добровільно обійняв посаду «головного лікаря Сєвєродонецької центральної міської багатопрофільної лікарні». Так звана «державна установа» псевдореспубліки підпорядковується фейковому «міністерству охорони здоров’я лнр».

Під керівництвом окупантів 58-річний чоловік організовує роботу незаконно створеної медичної установи так званої «лнр», забезпечує державну політику та нормативно-правове регулювання у сфері охорони здоров’я на тимчасово окупованій території м. Сєвєродонецька та Сєвєродонецького району Луганщини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької  окружної прокуратури)

кількість переглядів: 959