Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2022

Обійняли керівні посади в псевдооргані влади окупантів у Щастинському районі: підозрюються депутат райради та ексдержслужбовиця ОДА

За процесуального керівництва прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області задокументовано протиправну діяльність ще двох колаборантів, які стали керівниками так званої «адміністрації Новоайдарського району лнр».

Слідством встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну вони добровільно обійняли посади у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території.

Колишній начальник відділу освіти Новоайдарської селищної ради, депутат Щастинської районної ради 8 скликання, погодився на призначення так званим «в. о. начальника відділу освіти адміністрації Новоайдарського району лнр».

Після декількох місяців свого відданого «служіння» ворогу та  «розвитку» освітньої сфери за російськими стандартами 45-річний чоловік отримав підвищення. Улітку 2022 року він обійняв посаду так званого «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр».

На аналогічну посаду у цій окупаційній адміністрації призначено 55-річну ексдержслужбовицю одного з департаментів Луганської облдержадміністрації. Після збройного захоплення населених пунктів Луганщини, у тому числі Сєвєродонецька, де вона проживала, жінка погодилася на співпрацю з ворогом.

Псевдопосадовці виконують вказівки окупантів, сприяючи їм у легалізації влади на тимчасово окупованій території Щастинського району Луганщини.

Наразі їм повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – працівники Управління стратегічних розслідувань в Луганській області та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

За протиправні дії особам загрожує покарання – до 10 років ув'язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 803