Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2022

Ще двоє мешканців Луганщини підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України та колабораційну діяльність двом громадянам України, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в листопаді 2018 року 54-річний чоловік і 63-річна жінка прийняли присягу «депутатів народної ради лнр ІІІ скликання».

У подальшому, фігуранти безпосередньо взяли участь в організації проведення незаконного «референдуму» на тимчасово окупованій території Луганської області, а також здійснили публічні заклики до проведення та участі у незаконному заході, який був проведений у період з 23 вересня 2022 року по 27 вересня 2022 року.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 561