Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

«Заступнику прокурора Новоайдарського району лнр» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Щастинської окружної прокуратури Луганської області мешканцю Луганська повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що 34-річний чоловік, який до повномасштабного російського вторгнення в Україну займався на території ОРЛО підприємницькою діяльністю, отримав пропозицію від окупантів обійняти посаду у незаконному правоохоронному органі. Навесні 2022 року його призначено «заступником прокурора  Новоайдарського району лнр». 

Так званий «прокурор» прибув до захопленого смт Новоайдар Щастинського району Луганської області. Там почав організовувати роботу окупаційної прокуратури та легалізовувати  так зване «законодавство лнр».

Наразі вживаються заходи щодо оголошення підозрюваного у розшук та застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється 3 управлінням ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, законом передбачено покарання – позбавлення волі на строк від 12 до 15 років  з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 721