Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2022

П’ятеро правоохоронців постануть перед судом за державну зраду

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох псевдоправоохоронців з «лнр».

Слідством встановлено, що починаючи з березня 2022 року п’ятеро поліціянтів пройшли співбесіди з представниками т. зв. «лнр», у ході яких вони надали згоду на вступ до незаконно створених структурних підрозділів «правоохоронних органів лнр».

Двоє обвинувачених розпочали свою «службу» в т. зв. «новопсковському рввс мвс лнр», один – в «біловодському рввс мвс лнр», ще один – в «міловському рввс мвс лнр» та останній – у «прокуратурі біловодського району лнр».

Їм інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 866