Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2022

Викрито на Луганщині нових працівників окупаційної «поліції»  – колишнього секретаря суду та пенсіонера органів МВС, ще двох судитимуть

Прокурори продовжують роботу з викриття та притягнення до кримінальної відповідальності мешканців регіону, які працюють на ворога.

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру ще двом місцевим колаборантам, які влітку 2022 року обійняли посади в окупаційних «правоохоронних органах».

Слідством встановлено, що на бік ворога перейшли двоє мешканців селища Біловодська – колишній секретар судових засідань районного суду та пенсіонер  органів МВС України. 38-річна жінка і 54-річний чоловік  добровільно склали присягу на вірність так званої «лнр» та були призначені до незаконно створеного «Біловодського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр».

На займаних посадах правопорушники займаються пошуком та  залякуванням людей з проукраїнськими поглядами, проведенням незаконних обшуків. Вони дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Стосовно ще двох «поліцейських» окупантів обвинувальні акти вже направлені до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області. Ряди так званого «Старобільського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр» поповнили раніше безробітні, 27-ми та 29-ти річні мешканці села Половинкине.  Наразі обвинувачені оголошені  у розшук.

Дії усіх осіб кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК  України).

Їм загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років  з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – співробітники управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України та СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 851