Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

За передачу майна окупантам перед судом постане екскерівник захопленого управління Луганськгазу у Старобільську

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Старобільського міжрайонного управління експлуатації газового господарства АТ «Луганськгаз».

За даними слідства, на захоплених виробничих потужностях регіональної газової компанії незаконно створено та організовано роботу структурного підрозділу так званого «державного унітарного підприємства лнр «Луганськгаз».

Посадовець добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою рф та активно сприяв її діяльності. У березні 2022 року його призначено на посаду так званого «начальника Старобільського міжрайонного управління газового господарства ДУП лнр «Луганськгаз».

Обвинувачений передав ворогові усе рухоме та нерухоме майно, що залишилося на тимчасово окупованій території міста та є власністю українського акціонерного товариства. Почав провадити господарську діяльність у взаємодії з незаконними органами влади держави-агресора.

Чоловіку інкримінують колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За протиправні дії йому загрожує до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15  років та з  конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт для розгляду по суті передано до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 329