Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2022

Судитимуть «головного бухгалтера» державного закладу на Луганщині

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до Покровського районного суду м. Дніпра обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці травня 2022 року 29-річна мешканка Луганщини погодилась на пропозицію представників окупаційної влади держави-агресора та приступила до виконання обов’язків «головного бухгалтера Державного закладу «лнр» Станції з боротьби з хворобами тварин Марківського району».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У разі доведення вини, обвинуваченій загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 770