Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2022

Окупаційному «меру» Новодружеська та «начальниці відділу освіти» у Біловодську повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам, які допомагають державі-агресору легалізовувати владу на тимчасово окупованій території.

Слідством встановлено, що на сторону окупантів перейшов 48-річний  колишній голова Новодружеської міської ради. У серпні 2022 року він  приступив до виконання обов’язків «голови адміністрації м. Новодружеськ лнр». Окупаційний орган влади діє на окупованій території Сєвєродонецького району Луганщини.

Також добровільно почала співпрацювати з окупаційною владою рф жителька села  Новодеркул Старобільського району. У березні 2022 року 55-річну жінку призначено на посаду «начальника Біловодського відділу освіти лнр», що підпорядковується так званій «адміністрації Сватівського району лнр».

Їхні дії кваліфіковані як колабораційна діяльність ( ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправну діяльність особам загрожує до 10 років ув'язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 775