Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2022

«Командира танка» так званої «народної міліції «лнр» засуджено до 13 років за ґратами

До 13 років за ґратами засуджено уродженця м. Донецька, який з жовтня 2015 року брав участь у діяльності нзф так званої «лнр». На початку червня 2022 року його взяли у полон військовослужбовці ЗСУ на Луганщині.

Прокурором у суді доведено, що в жовтні 2015 року 47-річний чоловік в умовах триваючого міжнародного збройного конфлікту перейшов на бік ворога, а саме добровільно вступив до лав нзф «1 танкової роти 1 взводу 7 окремої мотострілецької бригади народної міліції «лнр» окупаційної адміністрації рф на посаду «оператор навідник танку» (місце постійної дислокації м. Брянка Луганської області) структурної частини «народної міліції «лнр».

У подальшому, в квітні 2019 року фігурант був призначений на посаду «командир танка». Так, 20 лютого 2022 року він був відправлений в район н.п. Трьохізбенка Луганської області для подальшого проходження військової служби та здійснення збройної агресії спільно з військовими рф проти підрозділів ЗСУ.

У травні-червні 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази щодо танкового обстрілу драматичного театру та житлових будинків.

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури судом йому ухвалено вирок за вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України, вчинення державної зради, а також участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 260 КК України). 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 924