Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

Передано до суду матеріали стосовно ДСНСника Луганщини, який виїхав з окупації та здався правоохоронцям

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури завершено досудове розслідуванння стосовно диспетчера державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС в Луганській області за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

Слідством встановлено, що правоохоронець, який залишився у захопленому селищі Мілове Старобільського району, у квітні 2022 року склав присягу на вірність псевдореспубліці. Він розпочав «службу» у незаконно створеному «Міловському районному відділі мнс лнр».

Через деякий час чоловік усвідомив протиправність та ганебність свого вчинку. Прибув на підконтрольну Україні територію та здався правоохоронним органам.

Під час допиту фігурант розкаявся у скоєному та добровільно видав у якості речового доказу посвідчення так званого «працівника мнс лнр». Він активно співпрацював зі слідством та надав детальні свідчення в кримінальних провадження стосовно осіб, які перейшли на сторону окупантів.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 111 КК України особа може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинила і добровільно заявила органам державної влади про зв’язок з ними та про отримане завдання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 740