Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

«Стрільцю» так званої «народної міліції лнр» повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність України

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури учаснику нзф так званої «народної міліції лнр» повідомлено про підозру. Йому інкриміновано ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 КК України.

За даними слідства, у квітні 2019 року  27-річний громадянин України, уродженець м. Брянка, добровільно вступив до лав так званої «військової частини Л74347 народної міліції лнр» окупаційної адміністрації рф на посаду «стрільця».

У подальшому, з квітня 2019 року по 23 лютого 2022 року фігурант знаходився на ротаційній основі в н.п. Фрунзе та н.п. Донецький Луганської області. На займаній посаді він облаштовував позиції, вів вогонь по бойовим позиціям ЗСУ, виконував інші накази, які спрямовані на посилення обороноздатності «народної міліції лнр», тим самим, систематично учиняв умисні дії з метою зміни меж території, державного кордону України.

У жовтні 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під Лисичанськом на Луганщині.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Відповідно до санкції статей фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 684