Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

Судитимуть колаборантів з окупованих Новопскова та Троїцького

Прокурори Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Сватівської окружних прокуратур направили до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх чиновників, які обійняли керівні посади у так званих «органах влади» при окупаційній владі рф.

Один з  них – колишній староста села Кам’янка Новопсковської селищної ради та депутат Старобільської районної ради 8-го скликання. У травні 2022 року він надав добровільну згоду на співпрацю з окупантами та обійняв посаду так званого «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Кам’янка адміністрації Новопсковського району лнр».

Також на бік країни-агресора перейшла мешканка селища Троїцьке на Сватівщині, яка раніше працювала в органах державної влади у сфері соцзахисту. У період березня-серпня 2022 року жінку призначено «заступником начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації Троїцького району лнр».

На займаних псевдопосадах особи виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Обвинуваченим інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі вони перебувають у розшуку. Їм заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинувальні акти для розгляду направлено до Васильківського районного та Синельниківського міськрайонного судів Дніпропетровської області.

За протиправні дії закон передбачає  покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та Сватівської окружних  прокуратур)

 

кількість переглядів: 930