Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2022

На користь евакуйованої Луганської обласної клінічної лікарні за реагування прокуратури стягнуто майже 400 тис. гривень

За позовом Луганської обласної прокуратури у судовому порядку  зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю сплатити 393 тис. гривень на користь Луганської обласної клінічної лікарні.

Прокурори відреагували на порушення законодавства  під час придбання  ультразвукової діагностичної системи вартістю 6 млн гривень  для потреб медичного закладу.

Під час моніторингу публічних закупівель на офіційному порталі «Prozorro» встановлено, що у червні 2021 року сторони уклали договір на придбання УЗД-обладнання. При цьому до вартості товару безпідставно включено податок на додану вартість, незважаючи на законодавче звільнення від оподаткування операцій з ввезення на митну територію України медичного обладнання, необхідного для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19.

Господарський суд Луганської області задовольнив позовні вимоги обласної прокуратури у повному обсязі та стягнув на користь держави надмірно сплачені бюджетні кошти.

Вжиті заходи сприятимуть матеріальному забезпеченню обласної лікарні, що евакуювалася з окупованої території та продовжує надавати необхідну медичну допомогу, насамперед внутрішньо переміщеним особам.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 703