Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2022

Очолив підрозділ «поліції» у захопленій Кремінній – правоохоронцю повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури старшому дільничному офіцеру поліції з Кремінної повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст.111 КК України).

Слідством встановлено, що від початку російського вторгнення в Україну поліцейський добровільно почав співпрацювати з представниками держави-агресора.

Після захоплення міста він зрадив присязі та надавав допомогу у формуванні окупаційного відділу «поліції». Пізніше очолив так званий «Кремінський райвідділ внутрішніх справ  мвс лнр».

За оперативною інформацією, після призначення «поліціянт» здійснював добір кадрів серед місцевого населення в окупації та пропонував людям перейти на бік ворога.

Він організовував перевірку документів та незаконні обшуки на території міста для виявлення учасників бойових дій, правоохоронців, громадян із проукраїнською позицією та тих, хто критикував дії рф.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – працівники Луганського управління ДВБ Нацполіції України та 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За держзраду закон передбачає покарання – 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 954