Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2022

12 років за ґратами проведе священник УПЦ (МП) в Луганській області  за інформування ворога про позиції українських захисників

За публічного обвинувачення Лисичанської окружної прокуратури Луганської області засуджено інформатора ворога – священнослужителя Сєвєродонецької  єпархії  УПЦ (московського патріархату).

Прихильника «руського миру» викрито та затримано наприкінці квітня 2022 року.

У суді прокурори довели, що священник храму з Лисичанська надавав допомогу у веденні бойових дій збройним формуванням  рф проти української армії.

З середини квітня цього року він збирав інформацію про чисельність та дислокацію техніки, а також озброєння Збройних Сил України у Сєвєродонецьку та в прилеглих до міста населених пунктах. Її передавав представникам армії країни-агресора.

Засуджений пересилав розвіддані у вигляді текстових повідомлень через месенджер «Телеграм». Ворог використовував отримані відомості для встановлення місцезнаходження та вогневого ураження цілей.

Під час документування злочину правоохоронці виявили листування священнослужителя з  представниками збройних формувань ворога.

На підставі зібраних доказів Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав чоловіка  винним за ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст.111-1 КК України. Йому призначено покарання у вигляді 12  років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1082