Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2022

Триває документування діяльності так званих «високопосадовців» окупаційних «адміністрацій» країни-агресора на Луганщині

Прокурори органів прокуратури Луганської області спільно зі слідчими СБУ продовжують відпрацьовувати колаборантів серед керівництва окупаційних «адміністрацій» рф, незаконно створених на захоплених територіях регіону.

Відповідно до зібраної доказової бази вони активно сприяють легалізації влади країни-агресора на Луганщині.

Повідомлено про підозру «заступнику голови адміністрації Троїцького району лнр». На цю посаду призначила підприємця з Луганська, який мав зв’язки з посадовими особами «владних структур» псевдореспубліки.

Також завершено спеціальне досудове розслідування стосовно ще двох «високопосадовців» окупантів: «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр» та «заступника голови адміністрації Кремінського району лнр із соціальних питань».

Один з них – депутат Щастинської районної ради 8-го скликання та колишній начальник відділу освіти Новоайдарської селищної ради. Після російського вторгнення він допомагав окупантам організовувати навчання за російськими стандартами. Улітку 2022 року обійняв керівну посаду в окупаційній «адміністрації».

Колишня директорка Центру надання соціальних послуг Кремінської міської ради погодилася працювати на посаді «заступника голови адміністрації» в тимчасово окупованій Кремінній. Вона відповідає за нібито «соцзахист» населення в держави-агресора.

Наразі обвинувальні акти направлено для розгляду до суду.

Усім особам інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської та Сватівської окружних прокуратур)

 

кількість переглядів: 738