Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2022

Повідомлено про підозру трьом працівникам окупаційної «поліції» у Сватовому, Старобільську та Міловому

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Сватівської окружних прокуратур викрито трьох колаборантів, які пішли служити ворогу в окупаційній «поліції».

Слідством встановлено, що після повномасштабного російського вторгнення  в Україну вони перейшли на бік ворога та добровільно склали присягу на вірність народові «лнр».

Двоє фігурантів – колишні правоохоронці Луганщини,  які у 2014  році звільнилися. Маючи проросійські погляди, вони без зволікань пішли на службу «поліціянтами» при окупаційній владі рф та допомогли у формуванні  псевдоструктур.

Мешканець міста Хрустальний (колишній Красний Луч) обійняв посаду  у так званому «Старобільському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр», а  мешканець  селища Мілове – у «Міловському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр».

Також до рядів незаконного «правоохоронного органу» окупантів вступила колишня держслужбовиця Сватівської міської ради. 27-річна місцева мешканка прийнята до штату «Сватівського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр».

Вони дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Наразі усім їм повідомлено про підозру  у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Підозрюваним загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та Сватівської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 299