Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2022

Так званим «керівникам» трьох сіл у Старобільському районі при окупантах повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом колишнім працівникам селищних рад, які допомагають ворогу впроваджувати російський окупаційний режим на захоплених територіях.

Слідством встановлено, що навесні 2022 року жителі Старобільського району почали співпрацювати з представниками країни-агресора. Вони добровільно обійняли посади в незаконних «органах влади» так званої «лнр».

Чоловік та жінка призначені «начальниками відділів забезпечення життєдіяльності» в окупованих селах Кризьке та Просяне, що входять до складу так званої «адміністрації Марківського району лнр». До повномасштабного вторгнення рф вони працювали в Марківській селищній раді.

Ще один фігурант – колишній працівник Біловодської селищної ради – очолив так званий «відділ по життєзабезпеченню с. Семикозівка адміністрації Старобільського району лнр».

Після призначення так звані «посадовці» почали організовувати життя місцевого населення в окупації та показову «допомогу» від рф, а також запрошувати людей на роботу до псевдоструктур ворога.

Їхні дії кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5  ст. 111-1 КК України).

Особам загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1002