Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2022

Повідомлено про підозру чотирьом працівникам Старобільського СІЗО, які перейшли на бік ворога

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді чотирьом працівникам державної установи «Старобільський слідчий ізолятор» (ч.2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що з початком повномасштабного російського вторгнення правоохоронці зрадили присязі та перейшли на бік ворога. Вони добровільно погодилися на пропозицію окупаційної влади рф вступити до так званого  «Старобільського слідчого ізолятора увп мвс лнр».

Фігуранти  пройшли співбесіду з представниками «лнр», присягнули на вірність агресору та отримали для несення «служби» вогнепальну зброю.

Незаконно створена структура базується у захоплених армією рф адміністративних приміщеннях українського СІЗО. З березня 2022 року державна установа – під контролем окупантів.

Підозрювані виконують службові обов’язки, покладені керівництвом окупаційної установи, а також допомагають країні-агресору легалізовувати  псевдозаконодавство «лнр».

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

За держзраду правоохоронцям загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід –  3 управління  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зазначимо, що від початку російської агресії в Україні прокурори спільно зі слідчими ДБР повідомили про підозру вже 9 працівникам слідчого ізолятора,  які пішли на співпрацю з російськими загарбниками.

Кожного зрадника українського народу буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 318