Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2023

Чотирьом правоохоронцям з Луганщини загрожує довічне ув’язнення за державну зраду – прокуратура передала справи до суду

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно поліцейських, які в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога. Інженеру-айтішнику та трьом працівникам конвойної служби інкримінують  державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Встановлено, що поліціянти пішли працювати до так званих «Новопсковського, Старобільського та Троїцького райвідділів мвс лнр». Незаконні «правоохоронні органи» утворено окупантами на захопленій території Луганської області. Події відбувались у березні цього року.

За клопотанням прокуратури особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одразу після затримання вони підлягатимуть поміщенню до СІЗО строком на 2 місяці.

На майно обвинувачених накладено арешт. Це 13 гектарів землі та 2 автомобіля. Загальна вартість арештованого – понад 1 млн гривень.

Вже колишнім правоохоронцям загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Зазначаємо, що з початку повномасштабного вторгнення у держзраді  повідомлено про підозру 127 працівникам правоохоронних органів  Луганщини. До суду направлено 30 обвинувальних актів. Арештовано майна фігурантів на понад 10 млн гривень. Ще у більш ніж 200 кримінальних провадженнях триває досудове розслідування.
 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 864