Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Повідомлено про підозру учаснику НЗФ «лнр», який воював проти ЗСУ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури учаснику НЗФ «лнр» повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення державної зради та участь у незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, уродженець м. Кадіївка Луганської області у 2014 році здійснив перехід на бік ворога під час збройного конфлікту, а саме добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації рф. Підозрюваний був призначений на посаду «механіка-водія бойової машини піхоти».

До 2017 року фігурант брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ.

У 2022 році чоловіка мобілізували на території так званої «лнр», після чого він почав проходити військову службу на боці окупаційних військ рф.

У грудні 2022 року в Донецькій області військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон.

За сукупністю кримінальних правопорушень фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 904