Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

Судитимуть колишню держслужбовицю Луганської ОДА, яка обійняла керівну посаду в «органі влади» окупантів

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно жительки Сєвєродонецька, яка у період воєнного стану перейшла на бік ворога.

За даними слідства, до російського вторгнення в Україну 55-річна жінка працювала в одному з департаментів Луганської обласної державної адміністрації. Після захоплення територій обійняла керівну посаду у незаконному «органі влади» окупантів.

Влітку 2022 року її призначено «заступником голови адміністрації Новоайдарського району лнр».

Так звана «посадовиця» виконує вказівки окупаційної адміністрації рф в Луганській області. Сприяє окупантам у легалізації влади на захопленій збройними військами рф території Щастинського району на Луганщині.

Ексдержслужбовиці інкримінована колабораційна діяльність  (ч. 5 ст.111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Луганській області.

Обвинуваченій загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 847