Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2023

Луганщина: начальник сектору поліції підозрюється у державній зраді

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Старобільщини, який перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану.

За даними слідства, в кінці березня 2022 року начальник одного з секторів районного управління поліції в Луганській області зрадив присязі й розпочав «службу» в так званому «Новопсковському районному відділі внутрішніх справ мвс лнр».

Підозрюваному інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки ії вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 479