Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

При окупантах «керують» Чмирівкою та Малохаткою на Старобільщині – колишні посадовці сільрад підозрюються у колабораціонізмі

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру двом експосадовцям органів місцевого самоврядування у колабораційній діяльності  (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Фігуранти – колишні голова Чмирівської сільської ради (очолював її у 2000-2020 роках) та працівниця відділу соцзахисту населення Шульгинської сільської ради.

За даними слідства, після початку повномасштабного російського вторгнення та захоплення територій вони почали співпрацювати з ворогом. Добровільно обійняли посади в незаконних «органах влади» так званої «лнр», які контролюються країною-агресором.

68-річний пенсіонер з Чмирівки під владою окупантів знову взявся «керувати» селом. Він призначений так званим «начальником відділу із забезпечення життєдіяльності с. Чмирівка адміністрації Старобільського району лнр». Колишня співробітниця сільради з Шульгинки погодилася обійняти аналогічну посаду. 49-річна жінка обійняла посаду окупаційного «начальника відділу із забезпечення життєдіяльності с. Малохатка адміністрації Старобільського району лнр».

Наразі вони виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Старобільського району Луганської області.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Їм загрожує до 10 років тюремного строку з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 681