Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

Перед судом постане так званий «головний лікар» зі Старобільська

Прокурори Старобільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно старобільчанина, який після повномасштабного вторгнення рф в Україну почав служити ворогу.

За даними слідства, 16 березня 2022 року 64-річний чоловік вступив у злочинну змову з представниками окупаційних військ рф і добровільно обійняв посаду «головного лікаря державної установи «Старобільське територіальне медичне об’єднання» лнр».

Фігурант на займаній «посаді» фактично здійснює організацію роботи «Державної установи «Старобільське ТМО» лнр» та впроваджує в дію державну політику, нормативно-правове регулювання у сфері охорони здоров’я на вказаній території окупаційної адміністрації держави-агресора.

Крім того, перебуваючи на псевдопосаді, він мав безперешкодний доступ до кабінету генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Старобільська багатопрофільна лікарня». Скориставшись цим, чоловік привласнив особливо важливі документи, штампи та гербову печатку лікарні, що спричинило порушення роботи підприємства.

За клопотанням прокурорів на його автомобілі та всі банківські рахунки накладено арешт.

Дії фігуранта кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст.111-1, ч. 2 ст. 357 КК України).

Матеріали кримінального провадження передано до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Чоловікові загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими органів Нацполіції в Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 658