Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Судитимуть жительку Станиці Луганської, яка обійняла керівну посаду у так званій «держструктурі»  окупаційної влади рф

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно жительки селища Станиця Луганська Щастинського району, яка погодилася на співпрацю з окупаційною владою країни-агресора.

За даними слідства,  37-річна жінка добровільно обійняла керівну посаду у незаконно створеній структурі так званої «лнр» – «станції по боротьбі з хворобами тварин Станично-Луганського району». Псевдоорган діє на території захопленого ворожими військами Щастинського району Луганської області

До виконання обов’язків «заступника начальника – лікаря ветеринарної медицини» цієї окупаційної установи обвинувачена приступила наприкінці травня 2022 року.

В умовах воєнного стану фігурантка займає посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних «органах влади», створених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Її дії кваліфіковані як колабораційна діяльність  (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі жінка оголошена у розшук. Їй обрано запобіжний захід у вигляді триманні під вартою.

Матеріали обвинувачення направлено для розгляду до Юр’ївського районного суду Дніпропетровської області.

За протиправні дії особі загрожує покарання – до  10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 674