Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Двом бойовикам «народної міліції лнр» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення державної зради та участь у незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, влітку 2016 року двоє мешканців Луганщини добровільно вступили до лав незаконних збройних формувань окупаційної адміністрації рф: перший – до «7 ОМСБР 2 АК народної міліції лнр» на посаду «стрілка 3 взводу 1 роти 1 МСБ», другий – до «14 ОМСБ «Прізрак» народної міліції лнр» на посаду «помічника гранатометника».

На «службі» фігуранти отримали військову форму, стрілецьку вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Підозрювані брали безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ. Перший – з липня 2016 року по 2019 рік, другий відповідно – з 2016 по 2021 роки.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року вони продовжили брати участь у збройній агресії проти України.

У кінці грудня 2022 року в Донецькій області військовослужбовці ЗСУ взяли їх у полон.

За сукупністю кримінальних правопорушень чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 828