Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

Судитимуть бойовика «лнр», який воював проти ЗСУ

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно учасника НЗФ «лнр» за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинення державної зради та участь у незаконних збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що уродженець м. Кадіївка Луганської області у 2014 році добровільно вступив до лав незаконного збройного формування окупаційної адміністрації рф – так званої «4 окремої мотострілкової бригади» «2 ак». Фігурант був призначений на посаду «механіка-водія бойової машини піхоти».

До 2017 року він брав безпосередню участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ.

У 2022 році чоловіка мобілізували на території так званої «лнр», після чого він почав воювати проти української армії в районі м. Попасна та м. Лисичанськ.

У грудні 2022 року в Донецькій області військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон.

Матеріали кримінального провадження передано до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

За сукупністю кримінальних правопорушень чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 624