Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2023

Судитимуть двох працівників фейкових пенсійних фондів на Луганщині

Прокурори Сватівської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти щодо двох громадян України, які підтримали дії країни-агресора та пішли на співпрацю з окупантами.

Слідством встановлено, що в квітні 2022 року 43-річна жінка добровільно обійняла псевдопосаду головного спеціаліста так званого «відділу пенсійного забезпечення в Білокуракинському районі лнр».

Фігурантка здійснювала прийом документів на переоформлення пенсійних виплат за стандартами псевдореспубліки.

Жінка пропрацювала на окупаційну владу 2 місяці, після чого у червні 2022 року звільнилась за власним бажанням.

У подальшому вона виїхала на підконтрольну Україні територію.

Інший фігурант – 39-річний чоловік на початку травня 2022 року добровільно обійняв посаду так званого «завідуючого сектором програмно-технічного супроводження обробки пенсійної документації «Державної установи лнр – Управління Пенсійного фонду лнр у Сватівському районі».

Наразі матеріали обвинувачення стосовно фігурантів передано до Першотравенського та Павлоградського міських судів Дніпропетровської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Дії обвинувачених кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 722