Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Викрито трьох колаборантів, які працюють на так звану «лнр»

За процесуального керівництва Лисичанської та Старобільської окружних  прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом представникам незаконних органів влади на тимчасово окупованій території.

Слідством встановлено, що після початку повномасштабної російської  агресії в Україні фігуранти підтримали дії ворога та впроваджений окупаційний режим.

Двоє підозрюваних – колишні старости сіл Підгорівка та Сичанське на Старобільщині. Після захоплення населених пунктів посадовиці почали співпрацювати з представниками країни-агресора.

Вони добровільно погодилися працювати на так звану «лнр» та обійняли керівні посади – «начальника відділу із забезпечення життєдіяльності с. Підгорівка адміністрації Старобільського району лнр» та «начальника відділу забезпечення життєдіяльності сіл Сичанське, Лобасове, Виноградне, Караван-Солодкий, Городище, Крейдяне, Бондарне адміністрації Марківського району лнр».

Також викрито жителя Первомайська, який до 2014 року був депутатом міської ради від «партії регіонів». Тоді він зайняв проросійську позицію та залишився на території ОРЛО. Після встановлення окупаційної влади рф його призначено «заступником начальника життєзабезпечення м. Золоте лнр».

Так звані «посадовці» виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційних «держорганах», що діють на території Старобільського району та міста Золоте Сєвєродонецького району.

Особам інкримінується колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу– тримання під вартою.

Їм загрожує до  10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської та Старобільської окружних прокуратур)

 

кількість переглядів: 1127