Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

Судитимуть двох  так званих «правоохоронців», які служать окупантам у Старобільську та Новопскові

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох так званих «поліцейських», які служать окупаційній владі країни-агресора.

За даними слідства, на співпрацю з ворогом пішов житель міста Хрустальний (раніше – Красний Луч), який до 2014 року працював у правоохоронних органах Луганщини. Відтоді він мав проросійські погляди, а від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну погодився вступити до незаконно створеного «Старобільського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр». Допомагав загарбникам формувати відділ окупаційної «поліції» та впроваджувати «руський мир».

Ще одна обвинувачена – жителька села Риб’янцеве Старобільського району. Після захоплення територій вона працевлаштувалася до «Новопсковського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр».

Улітку 2022 року обоє зрадників присягнули на вірність так званій «лнр». Під час служби у псевдоправоохоронних органах дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів.

Особи обвинувачуються у добровільному зайнятті посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі громадяни перебувають у розшуку, їм обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії закон передбачає до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Справи розглядатимуться у Синельниківському міськрайонному та Васильківському районному судах Дніпропетровської області.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1090