Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

Повідомлено про підозру депутату Рубіжанської міськради, який співпрацює з владою держави-агресора

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури та Сєвєродонецької окружної прокуратури викрито колаборанта, який обійняв керівну посаду у незаконних органах влади на тимчасово окупованій території регіону.

Зібрано доказову базу щодо добровільної співпраці з ворогом депутата Рубіжанської міської ради луганського осередку однієї з політичних партій.

До повномасштабного російського вторгнення в Україну він очолював місцеве комунальне підприємство. Із ідеологічних переконань фігурант підтримав дії агресора та захоплення українських територій. За це при окупаційній владі рф очолив «управління житлово-комунального господарства Рубіжного».

В умовах воєнного стану він виконує доручення вищого керівництва незаконної «адміністрації» міста щодо вирішення питань «відбудови» зруйнованого обстрілами армії рф житла місцевого населення та «надання» комунальних послуг.

Зазначимо, що раніше депутата викрито на організації корупційної схеми. Як керівник комунальної установи він вимагав та одержав «відкат» під час укладання договору на постачання деревини та безперешкодне проведення розрахунків. Обвинувальний акт за фактом одержання неправомірної вигоди передано до суду.

Наразі виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури підписав чоловіку повідомлення про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Посадовцю загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Заходи з викриття та документування дій депутата проводили співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та ГУ Нацполіції в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної  прокуратури)

 

кількість переглядів: 920