Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

Перед судом постануть двоє пособниць держави-агресора

Прокурори Сватівської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканок деокупованого с. Невське за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що в період часу з квітня по жовтень 2022 року двоє сватівчанок надавали представникам ворожих військ інформацію про місця проживання осіб з активною проукраїнською позицією та про тих, хто евакуювався, для подальшого заселення окупантів у їхні будинки.

Діючи спільно, вони умисно та добровільно здійснювали організацію та забезпечення життєдіяльності окупаційних військ.

Під час деокупації села співробітники СБУ затримали пособниць.

Наразі матеріали обвинувачення стосовно фігуранток передано до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

За вчинені протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1140