Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2023

Стали так званими «керівниками» відділів ЖКГ в окупаційних адміністраціях рф – підозрюються жителі Кремінної та Старобільщини

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури, Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур повідомлено про підозру у колабораційній діяльності двом очільникам підрозділів окупаційних адміністрацій рф  на захоплених територіях (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що на співпрацю із загарбниками пішли колишні начальник відділу міської ради з Кремінної та головний спеціаліст Марківської селищної ради Старобільського району. Обоє працювали на напрямі житлово-комунального господарства та благоустрою.

При окупантах фігуранти продовжили роботу у цій же сфері та сприяють впровадженню окупаційного режиму держави-агресора.

Їх призначено керувати «управлінням ЖКГ, відновлення, містобудування, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення адміністрації Кремінського району лнр» та «відділом житлово-комунального господарства адміністрації Марківського району лнр».

Колаборанти займають посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу.

Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та Сєвєродонецької окружних прокуратур)

 

кількість переглядів: 703