Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2023

У деокупованому Невському на Луганщині затримано поплічника ворога, який ремонтував військову техніку окупантів та розвозив їх на позиції

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Сватівської окружної прокуратури викрито та затримано ворожого поплічника на звільненій Збройними Силами України території.

У деокупованому селі Невське Сватівського району 48-річний місцевий житель від початку повномасштабного російського вторгнення надавав допомогу окупаційним військам держави-агресора.

Слідством встановлено, що після захоплення села він добровільно розселяв військовослужбовців ворожої армії у власному та сусідніх будинках. Сприяв збройним силам рф та контрольованим ними незаконним збройним формуванням так званих «л/днр» у просуванні на Луганщині.

За власною ініціативою чоловік ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів – БТРи, бойові та легкові машини, що використовувалися проти українських захисників. У деяких випадках транспортував танки та іншу техніку загарбників.

Під час окупації фігурант на власному автомобілі перевозив особовий склад армії агресора до вогневих позицій на території Луганської та Донецької областей.

Також неодноразово залучався до завантаження боєприпасів на складах в Невському та сусідньому селі Макіївка.

На підставі зібраних доказів чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.7 ст. 111-1 КК України).

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі за клопотанням прокурорів до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Російського поплічника встановлено СБУ під час стабілізаційних заходів на деокупованій території Луганщини. Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в  Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 564