Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

Викрито й затримано колаборанта з Луганщини

За спільного процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури Луганської області громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2022 року 46-річний мешканець смт Новопсков, колишній фінансист, вступив у злочинну змову з окупаційною адміністрацією рф та представниками так званої «лнр».

У подальшому підозрюваний добровільно обійняв посаду так званого «завідувача сектором персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр в Новопсковському районі».

На цій псевдопосаді чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора до жовтня 2022 року включно.

У подальшому фігурант виїхав на територію, підконтрольну Україні, та працевлаштувався.

На початку лютого 2023 року правоохоронці на виконання ухвали суду затримали фігуранта.

Наразі Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії чоловікові загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, оперативний супровід – працівники Управління стратегічних розслідувань в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 559