Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Судитимуть керівника окупаційної «прокуратури Станично-Луганського району лнр»

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно так званого «прокурора Станично-Луганського району лнр».

За даними слідства, на цю посаду окупаційна влада держави-агресора призначила колишнього міліціонера з селища Станиця Луганська. У 2014 році він зайняв проросійську позицію та перебрався на територію ОРЛО. У псевдореспубліці пішов служити у «слідче управління генпрокуратури лнр».

Навесні 2022 року чоловік прибув до захопленого ворогом населеного пункту та очолив незаконний правоохоронний орган при владі так званої «лнр». У своїй діяльності активно підтримує російську агресію проти України.

Обвинувачений організував та забезпечує роботу «прокуратури», що діє у тимчасово окупованому Щастинському районі. Допомагає ворогу впроваджувати так зване «законодавство лнр» та насаджувати російський окупаційний режим.

Фігуранту інкримінують колабораційну діяльність – добровільне зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі його оголошено у розшук та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Керівнику окупаційної «прокуратури» загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 899