Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2023

Прокуратура у судовому порядку повернула у державну власність землі лісогосподарського призначення площею 112 га, вартістю 115 млн грн

Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію Луганської та Харківської обласних прокуратур та витребував на користь держави в особі Луганської обласної державної адміністрації-обласної військово-цивільної адміністрації майже 112 га земель лісового фонду вартістю 115 млн гривень.

Встановлено, що у липні 2006 року земельну ділянку в територіальних межах колишнього Троїцького району (нині Сватівський район) Луганської області передано державному лісомисливському господарству для заліснення та створення нових лісових насаджень.

У подальшому земля без правових підстав незаконно вибула з володіння держави в особі законного розпорядника, її цільове призначення було змінено з лісогосподарського на сільськогосподарське, що унеможливило її використання державним підприємством для відтворення лісів та є грубим порушенням вимог земельного та лісового законодавства.

Вжитими заходами представницького характеру попереджено нецільове використання земель та можливе незаконне надання їх у приватну власність.

Наразі рішення суду набрало законної сили. Вживаються заходи щодо отримання виконавчих документів.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 751