Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

Викрито двох «голів тервиборкомів», які брали участь у псевдореферендумі на Луганщині

За процесуального керівництва прокурорів Лисичанської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області викрито двох громадянок України, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території Луганщини.

За даними слідства, 65-річна мешканка м. Попасна та 54-річна жителька смт Станиця Луганська у вересні 2022 року добровільно очолили так звані «територіальні виборчі комісії», створені на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Фігурантки особисто складали списки виборців, видавали так звані «бюлетені» для голосування, вели їх підрахунок та складали протоколи голосування.

Їм інкримінують посягання на територіальну цілісність та недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської та

Щастинської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 1242