Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2023

Судитимуть «начальника відділу військового комісаріату», який змушує служити в так званій «народній міліції лнр»

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно луганчанина, який «служить» окупаційній владі так званої «лнр». Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях та порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, починаючи з вересня 2021 року по теперішній час, обіймає посаду так званого «начальника відділу військового комісаріату по Артемівському та Кам’янобрідському районах м. Луганська», у «військовому комісаріаті лнр».

Він вчиняє дії, спрямовані на функціонування псевдодержавного утворення «лнр», приймає участь у діяльності НЗФ та всупереч ст. 4, 8, 51, 147 Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949 примушує осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганщини, служити в так званій «народній міліції лнр» на боці окупаційної адміністрації рф, що є порушенням законів і звичаїв війни, які передбачені міжнародними договорами.

За протиправні дії йому загрожує до 12 років ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 957