Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Судитимуть «директорку» школи, яка впроваджує російські стандарти освіти

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки, яка сприяла впровадженню російських стандартів освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 41-річна депутатка Новоайдарської селищної ради, у травні 2022 року підтримала дії окупаційної влади так званої «лнр». Вона, попри відновлення роботи Новоайдарського ліцею у дистанційній формі на підконтрольній Україні території, не виїхала та не приступила до виконання обов’язків директора.

Обвинувачена натомість умисно обійняла посаду директора в так званому «Державному загальноосвітньому закладі лнр «Новоайдарська середня школа».

«Керівниця» навчального закладу організовує освітній процес за стандартами рф, проводить перекваліфікацію вчителів української мови і літератури на вчителів російської мови і літератури, видає документи про освіту за стандартами рф та «лнр» і всіляко взаємодіє з іншими структурами на тимчасово окупованій території регіону.

Матеріали обвинувачення передано до Тернівського міського суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене їй загрожує позбавлення волі строком до 3 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 959