Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Організація псевдореферендуму – підозрюються п’ять мешканок Луганщини

За процесуального керівництва Лисичанської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області заочно повідомлено про підозру п’ятьом громадянкам України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року п’ятеро мешканок Луганщини брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території регіону.

Троє з них – жительки міста Лисичанськ. Вони були так званими «членами дільничних виборчих комісій» в місті, а одна очолила таку «комісію» та залучала до протиправної діяльності інших осіб.

Ще двоє підозрюваних – мешканки смт Станиця Луганська, були так званими «членами територіальних виборчих комісій».

Фігурантки особисто складали списки виборців, видавали так звані «бюлетені» для голосування, вели їх підрахунок та складали протоколи голосування.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Особам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1083