Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

За держзраду чотирьом правоохоронцям Луганщини загрожує довічне ув’язнення

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох правоохоронців, яким інкримінують  державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Серед обвинувачених – заступник начальника сектору Біловодського відділу поліції, двоє поліцейських конвойної служби ГУ Нацполіції в Луганській області та працівник Служби судової охорони Луганщини.

За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вони зайняли проросійську позицію та пішли на співпрацю з ворогом.

Після проходження співбесіди обвинувачені розпочали роботу в інтересах окупаційної влади російської федерації. З березня 2022 року служать  у незаконних правоохоронних органах на тимчасово окупованій території – «Новопсковському та Біловодському районних відділах внутрішніх справ  мвс лнр».

Наразі правоохоронців оголошено у розшук. За клопотанням прокуратури особам обрано запобіжний захід – тримання під вартою, а на їхнє майно – житловий будинок, транспортні засоби, земельні ділянки – накладено арешт.

Матеріали обвинувачення для розгляду передано до Першотравенського міського та Васильківського районного судів Дніпропетровської області.

За злочини проти основ нацбезпеки країни зрадникам загрожує 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 850