Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Повідомлено про підозру поліцейському та надзвичайнику Луганщини, які присягнули на вірність окупантам

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом правоохоронцям, які в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога. Їм інкримінують державну зраду (ч. 2 ст.111 КК України).

За даними слідства, поліцейський та працівник ДСНС зі Старобільського району Луганщини в умовах протистояння російському агресорові зрадили присязі.

Вони розпочали «службу» в незаконно створених «правоохоронних органах» окупаційної адміністрації рф. Працівник поліції  обійняв посаду  у так званому «Марківському райвідділі внутрішніх справ мвс лнр», надзвичайник – у «Старобільській державній пожежній службі охорони  мнс лнр».

Окупаційні силові структури діють на захопленій державою-агресором території Старобільщини.

Дії зрадників спрямовані на завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та обороноздатності України, допомогу рф та її збройним формуванням здійснювати агресію проти нашої країни.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантів у розшук та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Їм загрожує покарання – 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 673