Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Судитимуть двох колаборанток з Луганщини, які обійняли керівні посади

Прокурори Старобільської та Сватівської окружних прокуратур направили до суду обвинувальні акти стосовно двох громадянок України, які обійняли керівні посади при окупаційній владі рф (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, в травні-червні 2022 року двоє мешканок Луганщини почали співпрацювати з окупаційною владою так званої «лнр». Вони добровільно обійняли керівні посади в незаконних органах влади.

Одна з них – 33-річна мешканка Старобільщини, колишній бухгалтер, добровільно обійняла посаду  так званого «начальника відділу по забезпеченню життєдіяльності села Гераськівка адміністрації Марківського району лнр».

Також на бік країни-агресора перейшла мешканка Сватівщини. Її призначено на посаду так званого «начальника Демино-Олександрівського відділу життєзабезпечення населення адміністрації Троїцького району лнр».

На займаних псевдопосадах особи виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в органах окупаційної влади країни-агресора.

Наразі вони перебувають у розшуку. Їм заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За протиправні дії фігуранткам загрожує покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської та

Сватівської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 725