Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

На Луганщині викрито двох правоохоронців-колаборантів

За процесуального керівництва Щастинської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області викрито двох громадян України, які «служать» окупаційній владі так званої «лнр». Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, влітку 2022 року 22-річна мешканка Щастинського району Луганщини вступила у злочинну змову з окупаційними військами рф і представниками так званої «лнр». Вона добровільно зайняла «посаду» у так званому «Новоайдарському районному відділі внутрішніх справ міністерства внутрішніх справ лнр».

Наразі їй повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Також, стосовно 37-річного мешканця м. Кадіївка матеріали обвинувачення вже направлено до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Слідством встановлено, що він на початку травня 2022 року в порушення вимог Конституції та Законів України добровільно, умисно погодився стати «прокурором міста Стаханов лнр». Обвинувачений раніше працював у «слідчому управлінні» так званої «генеральної прокуратури лнр».

На займаних «посадах» фігуранти активно підтримують російську агресію проти України. Під час служби у псевдоправоохоронних органах дотримуються нелегітимних нормативно-правових актів.

За протиправні дії так званим «правоохоронцям» загрожує до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської та Сєвєродонецької окружних прокуратур)

кількість переглядів: 662