Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Повідомлено про підозру двом учасникам НЗФ «лнр», які воювали проти ЗСУ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у грудні 2020 року житель смт Успенка Лутугинського району Луганської області добровільно вступив на посаду «стрілка 2 батальйону 4 мотострілкової роти» до лав не передбаченого законом збройного формування «2 ОМСБР 2 АК НМ лнр» окупаційної адміністрації рф. Місцем постійної дислокації батальйону визначено смт Катеринівка м. Луганськ.

У подальшому, з січня 2021 по 24 лютого 2022 року його було переведено на посаду «навідника-оператора БМП-1 2 батальйону 4 мотострілкової роти 2 ОМСБР 2 АК НМ лнр».

Інший фігурант – мешканець с. Георгіївка Лутугинського району у січні 2022 року був призначений на посаду «водія ремонтної роти озброєння 2 ОМСБР 2 АК НМ лнр» з місцем дислокації у с. Ювілейне Артемівського району м. Луганськ.

На «службі» фігуранти отримали військову форму, стрілецьку вогнепальну зброю та боєприпаси.

Вони брали безпосередню участь у бойових діях проти Збройних Сил України на східному фронті в районі м. Щастя та смт Станиця Луганська.

Після повномасштабного російського вторгнення підозрювані продовжили воювати проти України.

У кінці березня 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли їх у полон біля н.п. Берестове Бахмутського району Донецької області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 703