Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Прокуратурою забезпечено повернення у власність держави 98 га земель державного лісового фонду вартістю понад 138 млн грн

Господарський суд Луганської області задовольнив позов Щастинської окружної прокуратури в інтересах держави про витребування 98 га земельної ділянки лісогогосподарського призначення вартістю понад 138 млн гривень з незаконного володіння Широківської сільської військово-цивільної адміністрації.

Встановлено, що спірна земельна ділянка, яка належить до земель державного лісового фонду, на території Щастинського району перебуває в постійному користуванні державного лісомисливського підприємства. В кінці грудня 2020 року в порушення вимог земельного законодавства земельна ділянка вибула з державної у комунальну власність Широківської сільської військово-цивільної адміністрації (раніше Гарасимівської сільської ради) зі зміною її цільового призначення на сільськогосподарське.

Враховуючи принципову позицію прокурора суд задовольнив позов та ухвалив рішення про витребування земельної ділянки на користь держави. На даний час рішення суду виконане, земельна ділянка повернута у власність держави.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 533